Winteropvang voor ongedocumenteerde mannen is geopend

Winteropvang voor ongedocumenteerde mannen is geopend

Welkom bij De Toevlucht, de opvang voor ongedocumenteerde mannen in Utrecht. We zijn onder protest van start gegaan, om mensen in Utrecht te helpen die nergens anders heen kunnen.

Hoe gaat ’t nu bij Toevlucht? Nou, goed! Steeds meer mannen zonder papieren vinden hun weg naar onze bedden. We hebben inmiddels (dankzij jullie) een enorme voedselvoorraad en vrijwel alles wat we verder nodig hebben. Een grote groep mensen die de was voor ons doen en een nog grotere groep die avond aan avond nachtwacht zijn.

Tijdens de eerste maanden worden we geholpen door tientallen mensen, die zich aanmelden als nachtwacht, door boodschappen te doneren of geld over te maken. Van de royale giften worden bijvoorbeeld verzorgingsspullen gekocht, zoals deodorant.

Als nachtwacht is het soms dubbel. Je kunt zelf aan het einde van de nacht weer naar je eigen fijne huis. Deze jongens moeten overdag de straat op en de tijd rekken tot ze weer naar binnen kunnen. De Toevlucht opent de deuren ’s avonds op 20:00 uur en in de ochtend rond 08:00 uur moeten de gasten weer vertrekken. Maar wat is het fijn dat ze in ieder geval al warm binnen kunnen slapen.

1404638_603018596419213_968872525_o

Doordat we de mannen en hun verhalen leren kennen, zijn we steeds meer overtuigd van de noodzaak dat de gemeente een vaste opvang voor hen moet regelen. Daarom blijft de initiatiefgroep druk uitoefenen op de plaatselijke overheid. Verder komt volgende week onze website online, is de eerste nieuwsbrief naar de kerken en parochies van Utrecht verstuurd en hebben we de buurt al verschillende keren op bezoek gehad.

Ander nieuws

10 jaar Toevlucht

Interview Ageeth Weelink Al tien jaar vangt De Toevlucht in Kanaleneiland ongedocumenteerden op: ‘Zó belangrijk om het menselijke te blijven zien’. De Toevlucht bestond op

Lees verder »