Met of zonder papieren, we laten niemand achter

Met of zonder papieren, we laten niemand achter

Gemeenteraadslid Melody Deldjou Fard schreef deze column over Toevlucht en een humaan vluchtelingenbeleid. Een indrukwekkend verhaal over solidariteit en menselijkheid. “Ik besef me des te meer hoe belangrijk het is dat we in Utrecht mensen opvangen die zijn gevlucht voor oorlog en geweld. Of ze nou wel of geen papieren hebben, hier laten we niemand achter.”

Melody bezocht Toevlucht een aantal jaren geleden op de locatie aan de Maliebaan, maar kwam in het voorjaar van 2022 terug. De column is al enkele jaren oud, maar niet minder relevant! Want ook met de huidige ontwikkelingen in de wereld, oorlog, geweld, ontheemde mensen en een nieuwe vluchtelingenstroom die op gang is gekomen, is een humaan vluchtelingenbeleid actueler dan ooit.

Bij Toevlucht zijn we trots op het werk dat we doen om een veilige plek voor dakloze ongedocumenteerden te realiseren. Maar we kunnen altijd extra handen gebruiken!Wil je ook een steentje bijdragen aan de opvang van dakloze, ongedocumenteerde vluchtelingen? Word vrijwilliger bij Toevlucht! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ander nieuws

10 jaar Toevlucht

Interview Ageeth Weelink Al tien jaar vangt De Toevlucht in Kanaleneiland ongedocumenteerden op: ‘Zó belangrijk om het menselijke te blijven zien’. De Toevlucht bestond op

Lees verder »