Nieuwe vrijwilligers gezocht

HomeMeehelpenNieuwe vrijwilligers gezocht

Word jij vrijwilliger bij De Toevlucht?

De Toevlucht biedt opvang aan ongedocumenteerde mannen in onze stad. Dit doen we al zes jaar met de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers: mannen, vrouwen, jong, oud, uit Utrecht of de omgeving. Op dit moment zoeken we naar nieuwe vrijwilligers om ons team aan te vullen!

Over De Toevlucht

Sinds 2013 biedt De Toevlucht een nachtopvang voor ongedocumenteerde mannen, maar sinds de uitbraak van het Covid-19 virus is de opvang ook de hele dag geopend. Dat betekent dat we meer vrijwilligers nodig hebben om de opvang draaiende te houden.
De Toevlucht is een rustige en gezellige opvang in een groot, gerenoveerd gebouw. Er is een grote verscheidenheid aan gasten en een ontspannen sfeer. Als vrijwilliger zorg jij voor de toegang van de gasten tot de opvang, voor koffie/thee, gezelligheid en een luisterend oor. Jij bent het aanspreekpunt voor de gasten bij vragen en ondersteunt hen bij hun dagelijkse taken (schoonmaken, koken, etc.). Daarnaast is het goed om te weten dat er bij eventuele incidenten of vragen een (in het pand aanwezige) collega-vrijwilliger kan ondersteunen of er telefonisch contact gelegd kan worden met een achterwacht. ‘s Nachts is er altijd begeleiding beschikbaar vanuit het Leger des Heils. Er zijn drie vrijwilligersdiensten per dag: een ochtend-, middag- of avond/nachtdienst. Tijdens de nachtdienst slaap je op je eigen kamer.

Wat vragen we van jou?

– Je bent minimaal tweemaal per maand beschikbaar voor een dagdeel van zes uur en hebt zin om je handen uit de mouwen te steken;
– Je bent flexibel en gemotiveerd om deze mannen een prettige opvang te bieden;

Heb je interesse neem dan contact met ons op via info@toevluchtutrecht.nl!