Nieuwe vrijwilligers gezocht

HomeMeehelpenNieuwe vrijwilligers gezocht

Toevlucht is op zoek naar nieuwe vrijwilligers

Toevlucht is een opvang voor ongedocumenteerde mannen in Utrecht. Sinds december 2013 hebben we aan ruim 210 gasten opvang geboden en dat allemaal met de inzet van vrijwilligers. We bieden hen opvang, omdat voor deze mannen geen andere plek is in de stad.
De opvang wordt tijdens de avond en nacht geboden. Per avond/nacht zijn er twee vrijwilligers die de opvang verzorgen.  De opvang wordt al drie jaar gedraaid door vrijwilligers die met veel plezier dit werk doen. Het is een wereldervaring en erg leerzaam! De vrijwillige setting van de opvang zorgt voor een gezellige sfeer en een gelijkwaardigheid in contacten tussen gasten en vrijwilligers.

Taken
Je bent in de avond verantwoordelijk voor de ontvangst van de gasten die bij ons slapen en voor een goede en gezellige sfeer in onze huiskamer. Voor de vrijwilligers is een aparte slaapkamer, waar je tijdens de nacht kan slapen. In de ochtend wek je de gasten en zorg je voor het ontbijt en vertrek van de gasten.
Bij eventuele incidenten of calamiteiten neem je de leiding en zorg je voor een goede afhandeling. Daarbij werk je samen met de (in het pand aanwezige) begeleiding van het Leger des Heils en kun je voor overleg bellen met de achterwacht van De Toevlucht.

De sfeer en de setting van de opvang zijn heel ontspannen. We zien dat er ondanks een verschil in taken, een gelijkwaardige houding is tussen de vrijwilligers en gasten wat leidt tot bijzondere en waardevolle contacten!

Wat wij vragen:

Wat voor het werk van belang is, is dat je tijd hebt om je minimaal twee avonden in de maand in te zetten. Je kan kiezen voor een vaste avond per week of dat je per maand aangeeft welke avonden je kan.
Het is verder belangrijk dat je flexibel bent en dat je gemotiveerd bent om deze mannen een goede opvang te bieden!

Interesse of vragen:
Dat horen we heel graag! Je kan ons mailen op winteropvangutrecht@gmail.com
Voordat  je echt van start gaat kan je altijd een avond vrijblijvend meekijken!